آی آر دات آی آر

ده‌ها نکته جالبی که باید در مورد واقعیت افزوده یا AR بدانیم!

با پیشرفت فناوری، اطلاعاتی که از محیط خود به دست می‌آوریم غنی‌تر از پیش شده‌اند. یکی از راه‌های کاهش شکاف بین دنیای دیجیتال و دنیای واقعی، فناوری واقعیت افزوده یا Augmented Reality و یا به اختصار AR است. AR در بیشتر صنایع استفاده می‌شود. به عنوان مثال به خریداران کمک می‌کند تا لوازم خانگی را قبل از خرید در منزل خود امتحان کنند، تکنسین‌ها دستگاه‌ها را به طور موثر تعمیر کنند، به دانشجویان پزشکی اجازه می‌دهد تا جراحی‌ها را به صورت دیجیتالی انجام دهند و به خریداران امکان مشاهده موارد بیشتری را با استفاده از کاتالوگ واقعیت افزوده می‌دهند.

اکنون می‌توانیم تصاویر سه‌بعدی را در محیط اطرافمان مشاهده کنیم، اشیاء مجازی را دستکاری کنیم، و حتی جهان‌‌های دیجیتالی را در کنار دنیای واقعی خودمان ایجاد کنیم. 

از زمان پیدایش رایانه، مردم رویای آینده‌ای را در سر می‌پرورانند که بتواند آنچه را که در دنیای اطراف خود می‌بینند و تجربه می کنند، بهبود بخشد. واقعیت افزوده با استفاده از فناوری‌های دیجیتال به منظور همپوشانی اطلاعات بر روی دنیای فیزیکی، آینده را کمی نزدیک‌تر کرده است.

ممکن است آن را مانند یک فیلم علمی تخیلی فرض کنید اما AR در حال حاضر به روش های مختلفی استفاده می‌شود که تأثیر مثبتی در زندگی ما ایجاد کرده است.

خب ببینیم AR دقیقاً چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ در چه انواعی وجود دارد؟ و چگونه می‌تواند به مردم در دریافت اطلاعات کمک کند؟

واقعیت افزوده چیست؟ 

آی آر دات آی آر

واقعیت افزوده یا AR، فناوری است که به اشیاء سه بعدی که به صورت دیجیتالی تولید شده‌اند امکان می‌دهد تا در دنیای واقعی روی هم قرار گیرند. به این ترتیب، کاربران می‌توانند هم با دنیای فیزیکی و هم با شی مجازی تعامل داشته باشند و تجربه را با داده ها غنی کنند.

هر چقدر هم که به نظر این امر آینده‌نگرانه به نظر برسد، امروزه تجربه فناوری AR بسیار آسان است. این فناوری در صنایع مختلف از جمله بازاریابی، مراقبت های بهداشتی، آموزش، توسعه محصول، تولید و غیره استفاده می شود. برای تجربه این فناوری می توانید از سامانه ایرانی آی آر به صورت کاملاً رایگان استفاده نمایید.

تفاوت بین AR، VR و MR

آی آر دات آی آر

در حالی که واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) اغلب با هم اشتباه گرفته می‌شوند ولی به یک شکل عمل نمی کنند و اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. همانطور که قبلا ذکر شد، واقعیت افزوده (AR) در واقع یک افزوده مجازی در محیط واقعی است. کاربر در حالی که هنوز دنیای فیزیکی را می بیند، دید او با انیمیشن و داده های AR غنی می‌شود. می‌توان واقعیت افزوده را در دستگاه‌های مختلفی از جمله عینک‌های واقعیت افزوده و گوشی‌های هوشمند تجربه نمود و تقریباً هر شخصی که گوشی هوشمند دارد می تواند به واقعیت افزوده دسترسی پیدا کند. پیشنهاد می‌شود حتماً از سامانه جامع واقعیت افزوده آی آر که در واقع کاتالوگ واقعیت افزوده را به صورت جامع و کاملاً رایگان در قالب یک اپلیکیشن فارسی ارائه می دهد استفاده نمایید تا هم واقعیت افزوده‌های منتشر شده توسط دیگران را ببینید و هم واقعیت افزوده خود را به سهولت و کاملاً رایگان برای عموم منتشر کنید.

از سوی دیگر، واقعیت مجازی (VR) کاربر را به طور کامل در یک سناریوی مجازی و کامپیوتری غوطه‌ور می‌کند. هنگامی که کاربر یک هدست VR را بر روی سر خود قرار می‌دهد، صفحه نمایش هرگونه تعامل با محیط واقعی را از بین می‌برد. با این حال، اغلب با استفاده از ورودی های بصری یا شنیداری یک تجربه واقعی را شبیه سازی می‌کند. برای تجربه واقعیت مجازی به تجهیزات خاصی مانند کامپیوتر، هدست یا دستکش نیاز دارید.

واقعیت ترکیبی (MR) عناصر AR و VR را ترکیب می‌کند تا اشیاء دیجیتالی بتوانند با دنیای واقعی تعامل داشته باشند. آن‌ها طوری طراحی شده اند که به محیط واقعی مرتبط شوند.

واقعیت افزوده چگونه کار می‌کند؟

آی آر دات آی آر

محتواهای واقعیت افزوده می‌توانند در دستگاه‌های مختلف نمایش داده شوند: صفحه ‌نمایش‌های مختلف، عینک، تبلت، گوشی‌های هوشمند و هدست.  

برای این‌ که اطلاعات تولید شده توسط کامپیوتر به درستی نشان داده شود، موقعیت و جهت اشیاء اطراف در دنیای واقعی محاسبه می شود. معمولاً روش کار به این صورت است: بر اساس نوع، AR می‌تواند از حسگرهای عمق، شتاب‌سنج، دوربین‌ها، ژیروسکوپ و حسگرهای نور برای جمع‌آوری داده‌های محیط اطراف کاربر استفاده کند. آن‌ها فاصله تا اجسام، سرعت حرکت، جهت و زاویه و جهت گیری کلی در فضا را اندازه‌گیری می‌کنند. سپس داده‌ها برای نمایش انیمیشن و سایر داده‌ها در یک مکان واقعی و مرتبط پردازش می‌شوند.

انواع AR

پنج نوع محبوب واقعیت افزوده وجود دارد که عبارتند از: واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر، بدون نشانگر، مبتنی بر پروجکشن، مبتنی بر تطبیق و مبتنی بر مکان.

AR مبتنی بر نشانگر

آی آر دات آی آر

AR مبتنی بر نشانگرکه به آن تشخیص تصویر نیز می‌گویند، به یک نشانگر مثلاً یک عکس، کد QR یا چیزی مشابه آن برای نمایش محتوای AR (مثلاً یک فیلم ویدیویی) نیاز دارد. در آی آر دات آی آر می توانید این نوع واقعیت افزوده را تجربه کنید و بر روی عکس‌های موجود در کاتالوگ، بروشور، کتاب، کارت ویزیت و یا رزومه خود یک فیلم ویدیویی دلخواه را به رایگان به نمایش درآورید.

دستگاه (مثلاً گوشی هوشمند)، نشانگر را با دوربین اسکن می‌کند و موقعیت نشانگر را محاسبه می‌کند. این نشانگر ثابت است و به کاربران اجازه می دهد در اطراف حرکت کنند و جسم را به صورت سه‌بعدی از زوایای مختلف بررسی کنند و یا مثلاً یک ویدیو را روی نشانگر ببینند.

AR مبتنی بر پروجکشن

آی آر دات آی آر

همان‌طور که از نام آن مشخص است، AR مبتنی بر پروجکشن، تصاویر دیجیتال را در فضای فیزیکی مجسم می‌کند. از نور مصنوعی برای نمایش تصاویر بر روی سطوح استفاده می‌شود. واقعیت افزوده مبتنی بر پروجکشن ممکن است تعاملی یا غیر تعاملی باشد. یکی از معروف‌ترین انواع آن، یک صفحه کلید دیجیتال است که به کاربران امکان تایپ می‌دهد. همچنین آن‌‌ها می‌توانند مانند یک هولوگراف به نظر برسند (یک طرح نوری از اجسام که در آن می‌توانید موقعیت و عمق آن ها را نیز ببینید).

AR بدون نشانگر

آی آر دات آی آر

واقعیت افزوده بدون نشانگر برای قرار گرفتن در یک نقطه ثابت از فضا نیازی به نشانگر ندارد. قرار دادن شی مجازی بر اساس محیط فیزیکی واقعی کاربر است. مثلاً با این ویژگی، کاربر می‌تواند قبل از خرید مبلمان یا فرش، آن را در محیط واقعی پیرامون خود ببیند و سپس در صورت تمایل اقدام به خرید کند. یا مثلاً به جای انتقال یک شیء صنعتی سنگین برای ارائه، مدل سه بعدی آن را می‌توان در محل مشتری به نمایش درآورد. شما می توانید با استفاده از سامانه جامع واقعیت افزوده آی آر به این نوع از واقعیت افزوده دسترسی داشته باشید و محصولات برندهای مختلف را با استفاده از کاتالوگ واقعیت افزوده در محیط اطراف خود تجربه کنید. حتی می توانید محصولات خود را به صورت کاملاً رایگان با استفاده از آی آر برای دیگران به صورت واقعیت افزوده به نمایش درآورید.

AR مبتنی بر تطبیق

آی آر دات آی آر

واقعیت افزوده مبتنی برتطبیق، بخشی یا کل یک شیء فیزیکی را با شیء افزوده شده مجازی جایگزین می‌کند. تشخیص شی نقش مهمی در این امر ایفا می‌کند، زیرا برنامه باید بتواند تصمیم بگیرد که چه شیئی را نشان بدهد. به عنوان مثال، این واقعیت افزوده در پزشکی استفاده می‌شود؛ جایی که پزشکان می‌توانند نمای اشعه ایکس استخوان شکسته بیمار را روی تصویر واقعی ببینند یا رگ ها را بهتر تشخیص دهند. همچنین برنامه‌هایی که مدل مو یا طرح صورت شما را تغییر می‌دهند از این نوع واقعیت افزوده هستند.

AR مبتنی بر مکان

آی آر دات آی آر

تشخیص و نقشه‌برداری صحیح محیط اطراف به فناوری‌هایی مانند GPS یا قطب نما نیاز دارد. در این نوع واقعیت افزوده، اطلاعات بر اساس یک منطقه خاص جغرافیایی اضافه به محیط اضافه می‌شوند.

اجزای ضروری برای عملکرد AR

فناوری واقعیت افزوده هر روز پیشرفت بیشتری می‌کند و معمولاً حداقل از چند عضو زیر تشکیل شده‌اند:

حسگرها

AR برای درک محیط اطراف خود به حسگرها متکی است. با استفاده از ترکیبی از GPS، شتاب‌سنج‌ها و ژیروسکوپ‌ها، اپلیکیشن‌های AR می‌توانند دقیقاً بفهمند که کجا هستید و به چه سمتی ایستاده‌اید.

پس از آن، آن‌ها می‌توانند محتوای دیجیتال را روی دنیای واقعی قرار دهند. در هر صورت، بدون حسگرها، AR امکان پذیر نخواهد بود.

الگوریتم‌ها

الگوریتم‌ها وظیفه بررسی دنیای فیزیکی و تعیین مکان قرارگیری محتوای دیجیتال را بر عهده دارند.

طراحی الگوریتم‌هایی که بتوانند به طور دقیق از جهان نقشه‌برداری کنند، هنوز یک چالش است.

دستگاه‌های خروجی

آن‌ها اطلاعاتی در مورد دنیای مجازیِ ایجاد شده در اختیار کاربر قرار می‌دهند. رایج‌ترین دستگاه‌های خروجی، نمایشگر نصب‌شونده بر روی سر (HMD)، عینک واقعیت افزوده و صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند است.

فناوری AR به دستگاه‌های خروجی سبک‌وزنی نیاز دارد که تصاویر و ویدیوهای با وضوح بالا را بدون ایجاد فشار بیش از حد بر گردن، چشم یا دست به کاربر ارائه دهند.

موارد استفاده از AR

AR کاربردهای بالقوه مختلفی دارد؛ از سرگرمی و بازی گرفته تا آموزش و پرورش. AR در حال حاضر توسط بسیاری از صنایع، مانند خرده‌فروشی، مراقبت‌های بهداشتی و تولید استفاده می شود. اما چگونه AR به کمک این صنایع آمده است؟ با آی آر همراه باشید: 

مراقبت های بهداشتی

آی آر دات آی آر

با استفاده از فناوری AR، صنعت مراقبت های بهداشتی متحول شده و کارآمدتر و موثرتر شده است. جراحان حاذق و ماهر از AR برای ارائه راهنمایی به صورت بلادرنگ به جراحان دیگر برای طی مراحل پیچیده جراحی استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان از آن برای ایجاد تجربیات آموزشی همه‌جانبه برای دانشجویان پزشکی استفاده کرد. علاوه بر این، AR می‌تواند برای ایجاد مدل‌های مجازی از اندام‌های بیماران استفاده شود که به پزشکان اجازه می‌دهد تا درک بهتری از آناتومی داشته باشند. 

خرده‌فروشی

آی آر دات آی آر

خرده‌فروشان همیشه به دنبال راه‌های جدیدی برای جذب مشتریان و ایجاد یک تجربه خرید تعاملی هستند. واقعیت افزوده (AR) یکی از فناوری‌هایی است که استفاده فراوانی در بخش خرده‌فروشی دارد. همانطور که گفته شد، AR شامل قرار دادن تصاویر تولید شده توسط رایانه بر روی پهنه دید کاربر در دنیای واقعی است. به عنوان مثال، مشتریان می‌توانند قبل از خرید، محصولات را در خانه خود مشاهده کنند یا قبل از مراجعه حضوری، یک تور مجازی از فروشگاه دریافت کنند. این امکان را با کیفیت بسیار بالا و به صورت کاملاً رایگان می‌توانید در اپلیکیشن ایرانی واقعیت افزوده آی آر تجربه کنید.

سرگرمی

آی آر دات آی آر

واقعیت افزوده یکی از جدیدترین فناوری‌هایی است که تاثیر زیادی در دنیای سرگرمی دارد. AR می‌تواند برای بهبود تجربیات تعاملی برای کاربران استفاده شود. به عنوان مثال، AR می تواند برای نمایش تصاویر و اطلاعات بر روی سطوح استفاده شود که تجربه‌ای همه جانبه را برای کاربران فراهم می‌کند.

نمونه‌هایی از فناوری AR

ممکن است فراگیر شدن AR در زندگی روزمره ما در آینده نزدیک، بعید به نظر برسد ولی در واقع، بسیار رایج‌‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

فیلترهای اسنپ چت و اینستاگرام

آی آر دات آی آر

احتمالاً معروف‌‌ترین نمونه AR در زندگی روزمره، فیلترهایی هستند که توسط برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌شوند. این ها شامل همه چیز از فیلترهای زیبایی گرفته تا تغییر دهنده حالت چهره و غیره هستند. چهره کاربر با کمک هوش مصنوعی (AI) شناسایی می شود. پس از آن، فیلتر به صورت دیجیتالی بر روی صورت قرار می‌گیرد. به لطف AR و AI، این فیلترها می توانند بسیار واقعی به نظر برسند.

پوکمون گو

آی آر دات آی آر

Pokémon Go، بازی موبایلی که در سال 2016 جهان را به شدت تحت تأثیر قرار داد و تا سال 2020 بیش از 6 میلیارد دلار درآمد داشت، نمونه بارز AR است. این بازی، فناوری دیجیتال را با دنیای فیزیکی ترکیب می‌کند و بازیکنان، شخصیت‌های کارتونی را که تقریباً در محیط زندگی واقعی حضور دارند، شکار می کنند.

کمک تعمیر و نگهداری

آی آر دات آی آر

راه‌حل‌های تعمیر و نگهداری مجهز به AR که به کاربران کمک می‌کنند در عیب‌یابی بسیار مفید باشند. آن‌ها همچنین کمک بزرگی به تکنسین‌های مبتدی که دانش محدودی در مورد تجهیزات مورد تعمیر دارند می‌کنند. برنامه هایی از این دست، غالباً در صنعت تولید، خودرو و مانند آن‌ها استفاده می شوند.

اپلیکیشن های دکوراسیون داخلی

آی آر دات آی آر

هنگامی که قصد خرید لوازم خانگی و مبلمان برای منزل خود را دارید، می‌توانید ابتدا آن را در اپلیکیشن واقعیت افزوده دکوراسیون داخلیِ آن تولید کننده (در صورت وجود) امتحان کنید که به شما امکان می‌دهد مدل محصول را به صورت مجازی به محیط اطراف خود اضافه کنید تا بتوانید امتحان کنید که آیا مثلاً مبلمان جدید مناسب است یا خیر. شرکت IKEA یک اپلیکیشن برای این منظور دارد. تولیدکنندگان ایرانی هم می‌توانند از سامانه واقعیت افزوده آی آر که در واقع یک کاتالوگ واقعیت افزوده جامع برای نمایش محصولات برندهای مختلف با فناوری AR است به صورت کاملاً رایگان و با کیفیت هم‌طراز نمونه‌های خارجی استفاده نمایند. AR می‌تواند با اجازه دادن به افراد برای امتحان کردن محصولات قبل از خرید، خرید را متحول کند.

آینده AR

آی آر دات آی آر

AR هنوز در حال توسعه است. شکی نیست که AR آینده درخشانی در پیش دارد. اما از این فناوری در سال‌های آینده چه انتظاری باید داشت؟

اول از همه، ما می توانیم انتظار داشته باشیم که AR در بین مردم رایج‌تر شود. با توسعه فناوری، استفاده از آن به طور فزاینده‌ای مقرون به صرفه و آسان خواهد شد. همچنین می‌توانید انتظار داشته باشید که AR به طور قابل توجهی بر نحوه تعامل شما با دنیای اطراف تأثیر بگذارد. دقیقاً نمی‌توان گفت چه اتفاقی خواهد افتاد، اما یک چیز حتمی است: این یک ماجراجویی هیجان‌انگیز خواهد بود.

با آی آر تجربه واقعیت افزوده را برای همه تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فراهم نموده‌ایم. اگر تا کنون اپلیکیشن آی آر را نصب نکرده‌اید، همین حالا آی آر را امتحان کنید و واقعیت افزوده را با آی آر دات آی آر به رایگان و با بالاترین کیفیت امتحان کنید.

eyer

آی آر

سامانه جامع واقعیت افزوده

 سامانه جامع واقعیت افزوده آی آر ارائه دهنده راهکارهای واقعیت افزوده در بستر وب است. همه چیز‌ را با فناوری واقعیت افزوده و به سادگی هر چه تمام‌تر نمایش دهید؛ لوازم خانگی، صنعتی، محتواهای مفید درسی و آموزشی، کاتالوگ، کتاب، کارت ویزیت و هر آن چه می‌خواهید!


شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازان فناوری‌های پیشرفته (بهسامان) پس از معرفی سامانه جامع واقعیت افزوده آرمکس در سال 1396 و لوگار در سال 1400 بر بستر موبایل، این بار با راهکاری تحت وب به نام  آی آر  در خدمت شماست. به راحتی و همه جا از فناوری واقعیت افزوده لذت ببرید.


آدرس: تهران، میدان جهاد، روبروی متروی جهاد

تلفن: 09121592509
logo-samandehi

© آی آر ~ بومی سازان فناوری های پیشرفته (بهسامان) ~ 1402-1394